Nya kullar på gång!

Ja, sÃ¥ är det!  BÃ¥de Athena och Evita är dräktiga! Och de gÃ¥r upp bra i vikt och har fÃ¥tt små bulor pÃ¥ sidorna av magen 🙂 Stolt pappa till kullarna är Kingen (sÃ¥klart) och vi är sÃ¥ nyfikna pÃ¥ att se vad han ger oss i bebisväg 🙂 Han är ju Lynxmarble sÃ¥ Athena borde ju fÃ¥ marble i alla fall medan vi kan hÃ¥lla tummarna för snö hos Evita.

Athena borde få sina bebisar någon gång mellan den 7-11/2 medan Evita, som är något senare, borde få sin kull mellan den 19-23/2!

Uppdatering kommer!

Daffie pluttan

I söndagskväll hade vi fått ett mail i från en Ulrika som var intresserad av en av våra omplaceringar. Jag såg det dock inte förrän på måndagen och svarade först då.

Jag berättade att Athena troligen har blivit parad av King sÃ¥ hon mÃ¥ste stanna tills vi vet säkert men att vi har gosan Daffie som verkligen behöver fÃ¥ flytta och vara ensamkatt för hon har det inte bra här längre eftersom hon inte gÃ¥r ihop med nÃ¥gon av vÃ¥ra övriga katter här. De kom samma kväll och hälsade pÃ¥ och det kan inte bli mer jackpot! Vilken underbar familj! De har haft bengaler tidigare sÃ¥ de vet precis vad rasen behöver! De har även tvÃ¥ barn och det är ju luckan för Daffie dÃ¥ hon älskar alla barn som finns här! Lyckan är väl när vÃ¥ra barn tar hem ett koppel av kompisar och alla ägnar sig Ã¥t Daffie – DÃ¥ är hon i sitt esse 🙂

Vi kommer sakna henne så mycket men hon kommer få ett paradis hos sina nya människor <3

Som vanligt kräver vi ju att fÃ¥ bli uppdaterade om allt som händer 🙂

daffie

Längtar efter smått

Herre jisses, i dag sÃ¥g vi ett program pÃ¥ Animal Planet som heter ”Too cute” och där fick man följa tre olika kullar frÃ¥n att de var nyfödda fram tills dess att de flyttade till sina nya familjer. Dock var det inga bengalbebisar men de var ju lika bedÃ¥rande i alla fall och nu är jag sugen!!! Ja, pÃ¥ kattbebisar alltsÃ¥ 🙂 I morgon ska jag fÃ¥ Ã¥ka och träffa Kachinas barnbarnsbarn hemma hos Jenny, se underverken här! http://www.sevenfriends.se/36105026  Pappa till kullen är Toves Elvis http://www.leonordicbengals.se/thecatsmale.html som är son till en avkomma frÃ¥n oss, S*Healing’s Jailhouse Rock som även är pappa till vÃ¥r Heart 🙂 Och det ska bli sÃ¥ spännande och kul att fÃ¥ se dessa smÃ¥snuttar och fÃ¥ snusa bebis =o)

Hos oss verkar det lite svalt på bebisfronten. Vi ska ju para Kachina med Fly som är en avkomma från oss och är bosatt på Fårö på Gotland och lever ett underbart liv på landet med ett par kastrathonor. Grejen här är att hon inte kommer i löp, alla andra honor här har löpt men inte Kachina.. Tur är ju att Ulf och Fredrika har biljetter som är ombokningsbara (och har bokat om dem varje vecka sedan mitten på november!).

Men vi kan ha bebbar pÃ¥ gÃ¥ng, även om vi varken har sett eller hört nÃ¥got. Men Kingen var tillsammans med Evita när hon löpte som värst samt att han innan dess var ihop med Athena. Men jag tror inte att det har parats nÃ¥got med nÃ¥gon av tjejerna – Han fattar inte vad han ska göra.. Än.. ;0)

Julsnurror

I gÃ¥r gjorde jag saffransfudge och idag ska jag testa nÃ¥got helt nytt (och galet?). Lussebullar i all ära men det känns aningen uttjatat och jag brukar ju göra saffransbullar som jag fyller med riven mandelmassa men idag ska jag testa att grovriva 70% apelsinchoklad och ha som fyllning, vi fÃ¥r väl se hur det funkar 🙂

Eftersom vi är ett gäng här och det är några veckor kvar till jul gör jag dubbel sats. Så till typ 4 plåtar á 16 bullar hade jag:

100 gram jäst

200 gram smör

1 liter röd mjölk

2 burkar á 250 gram Kesella

5 paket á 0,5 g saffran

3 dl strösocker

1,5 tsk salt

Nästan 2 kg vetemjöl (en del gick ju till utbaket också)

Fyllning

200 gram mandelmassa

175 gram 70% apelsinchoklad

200 gram mjölkchoklad

Smält smöret och ha i mjölken och lÃ¥t det bli fingervarmt (37 grader). Smula jästen i en bunke och häll över smör och mjölkblandningen sÃ¥ att jästen löser sig. Mortla saffranet med en sockerbit och häll i det i bunken och ha i resten av ingredienserna. Ta det lugnt med mjölet, ha i lite i taget och känn efter hur kladdig degen är. Jag har hellre en kladdig deg och fyller pÃ¥ med mer mjöl efter första jäsningen för det finns inget värre än torra vetebullar! Jag lÃ¥ter degen gÃ¥ i minst 10 minuter i assistenten pÃ¥ högsta effekt då proteinet i mjölet faller ut och degen blir mindre torr efter gräddning. Jag gillar ”korta” bullar om nu nÃ¥gon förstÃ¥r hur jag menar 🙂

Jäs degen i ca 1 timme så att du ser att den har rest sig till nästan dubbel storlek i byttan.

Ta upp degen pÃ¥ ett mjölat bakbord och vänd den försiktigt i mjölet – knÃ¥da inte in för mycket mjöl dÃ¥ blir det torrt! Och knÃ¥das gör degen i assistenten innan jäsning sÃ¥ det behövs inget mer knÃ¥dande.

Till fyllningen så rev jag mandelmassan och hackade chokladen.

fyllning

Dela degen i 4 delar, kavla ut den första degklumpen till en platta som är knappt en cm tjock. Bred på smör i ett tunt lager och ha på mandelmassa och choklad. Det är svårt att säga mängden men det du har rivit/hackat ska ju räcka till 4 plåtar.

plattan

Låt jäsa i ca 35-40 minuter, Värm upp ugnen till 225 grader. Vanligtvis penslar jag brödet med uppvispat ägg men i dag fanns det inget hemma så jag tog vispgrädde i stället och det funkade super!

jäsning

Grädda bullarna i ca 6-7 minuter och lägg upp dem på ett ugnsgaller att svalna.

klara

Jag kommer pudra mina snurror med florsocker innan servering.

florsocker

Heart РV̴r keeper fr̴n senaste kullen

Vi hade planerat redan innan kullen var född att vi skulle spara en hona efter Athena (eftersom hon ska kastreras nu). Glädjen var stor när det föddes tre fina tjejer i kullen och vi var lite i valet och kvalet på vilken vi skulle behålla men valet föll, till slut, på Heart. Hon har den mest underbara pälsen, kort och sammetslen och skarpa kontraster. Och hennes ögonfärg är super!

 

Cupcakes

Japp, det bakades det här idag 🙂 Emma ville sÃ¥ gärna göra det pÃ¥ egen hand och hon lyckades väldigt bra tycker jag! Till smeten använde vi Leilas klassiska recept . Det enda jag reagerade pÃ¥ är att receptet är för 12 cupcakes – Vi fick ut 24 stycken? Och frostingen blev för mycket även till 24 stycken sÃ¥ vi slängde en massa 🙁 En annan sak jag kom pÃ¥ är att frostingen behöver smaksättas med mer än 1 msk färskpressad citron, nästa gÃ¥ng river jag i limeskal eller smaksätter med nÃ¥gon typ av essens. Jag tycker mest det smakade florsocker.
Tyvärr upptäckte jag när vi skulle garnera muffisarna att jag har slängt alla mina spritsar och glömt att köpa hem nya. Så det står högt upp på inköpslistan numera.